Böszme nagy doboz? Ugyan, sorozatgyártású elektromos gép

2021.07.23. 08:04

Sokan, sokszor fanyalogtak már, hogy az elektromos járművek általában rondák. Ma már persze van ellenpélda bőven, de akadnak olyan gyártók is, amelyek nagyon is erősítik a sztereotípiát. Emlékezhetünk néhány nappal ezelőttről a Davinci DC100-asára, most pedig itt a Solid CRS-01, amely első ránézésre egy nagy, fekete kartondoboz is lehetne.

De nem az, hanem sorozatgyártásra érett elektromos motorkerékpár, méghozzá a holland startup első saját modellje. A Solid korábban NXT Motors néven futott, akkor is mutattak már szokatlan formájú tanulmányt, de úgy néz ki, a szériamodelleket sem képzelik el sokkal konzervatívabbnak. Talán meg is áll a CRS-01 szlogenje, miszerint soha nem láttunk még hasonlót.

Noha a gyártó saját bevallása szerint a modell megérett a sorozatgyártásra, rögtön van is itt egy kis ellentmondás, ugyanis néhány tesztre még szükség van, hogy tökéletesítsék a gépet. A műszaki adatokról sem tudni szinte semmit. Azt ígérik, hogy sem a teljesítmény és a nyomaték, sem pedig a sebesség terén nem hajlandóak kompromisszumokra. Hogy ez konkrétan mit jelent, remélhetőleg hamarosan kiderül.

Egyelőre be kell érnünk annyival, hogy saját fejlesztésű monocoque vázat kapott a CRS-01, aksija pedig 100 voltos, kapacitása 21,5 kilowatt. Ebből persze még sem a hatótávra, sem másra nem tudunk következtetni, hisz sem a teljesítményről, sem a tömegről nincsenek biztos infóink.