Pontszerzéssel kezdte világbajnoki szereplését Sebestyén Peti

2021.07.26. 11:59

Jól kezdte szereplését az idei Supersport-világbajnokságon Sebestyén Péter. A 27 éves magyar versenyző szerződtetését júniusban jelentette be az Evan Bros. Racing Team, vagyis a Bardahl, amely az elmúlt két évben a világbajnokot adta a sorozatban. Peti tehát idény közben csatlakozott a vébé mezőnyéhez, a hétvégén Assenben állt először rajthoz.

Az első, szombati versenyen máris pontszerző helyen ért célba, tizenegyedikként zárt, míg vasárnap a tizenkettedik pozícióban vitte be a Yamahát. Így az első versenyhétvégéje után kilenc bajnoki pont szerepel a neve mellett. Számára ezek a futamok a versenyzésbe való visszarázódásról is szóltak.

Saját közösségi oldalán úgy értékelt, hogy ezen a hétvégén a különböző beállítások kipróbálásán, a gumikeverékek megtapasztalásán volt a hangsúly, a csapat pedig megismerhette motorozási stílusát: „Persze, szerettem volna már ezen a versenyhétvégén is a legjobb eredményekért harcolni, de az építkezés nem maradhat el, még egy világbajnok csapatnál sem. Biztos vagyok benne, hogy ennek az asseni hétvégének a valós eredményeit az elkövetkezendő hétvégéken fogjuk megtapasztalni.”

Most két hét szünet következik, a Supersport-vébé mezőnye legközelebb a csehországi Mostban versenyez. A tabellát jelenleg a svájci Dominique Aegerter vezeti, mögötte Sebestyén Peti dél-afrikai csapattársa, Steven Odendaal a második.