Ismét megnyerné a szuzukai nyolcórást a Kawasaki

2021.07.27. 14:17

Egyértelmű céllal indul neki a Kawasaki az idei szuzukai nyolcórás versenynek: 2019 után másodszor is fel akarnak állni a dobogó legfelső fokára. Azt megelőzően soha nem jött össze a győzelem, tavaly pedig a vírushelyzet miatt elmaradt a futam, így meg sem próbálhatták az ismétlést.

Suz18 StartW-1

A japánok csapatának mindhárom versenyzője a Superbike-ból érkezik, így nem meglepő, ha a hatszoros címvédő, jelenlegi éllovas Jonathan Rea-vel kezdődik a felsorolás. Ő egyébként az egyetlen a mostani trióból, aki a 2019-es diadalnak is aktív részese volt. Leon Haslam viszont már Hondával, míg Toprak Razgatlioglu Yamahával megy, utóbbi éppen Rea legnagyobb idei vetélytársa a WSBK-ban, így ők ketten természetesen nem lehetnek ott a Kawasaki csapatában.

Helyettük Rea mostani csapattársa, a vébén amúgy negyedik helyen vitézkedő Alex Lowes lesz az egyik, míg a Kawasaki Puccetti Racing színeiben a 14. helyen álló francia Lucas Mahias a másik, aki felülhet a Ninja ZX-10RR nyergébe. A legtöbb szuzukai tapasztalattal természetesen Rea rendelkezik közülük, ő a 2019-es győzelmet megelőzően 2018-ban harmadik, 2012-ben pedig még Hondával első tudott lenni. A háttérstábot a Provec adja a kawasakisoknak.

A versenyt idén a tervek szerint novemberben rendezik meg a többek közt a Forma-1-ből és a WTCR-ből is ismert legendás pályán.