Frissült és végre tényleg gyártásba mehet az Ultraviolette F77

2021.07.28. 09:49

Még 2018-ban mutatta meg először az F77 tanulmányt az indiai elektromos mobilitási startup, az Ultraviolette. Akkor arról volt szó, hogy 2019-ben már el is kezdik a forgalmazást, de akadályokba ütköztek, majd a világjárvány is nehezítette a dolgukat. Így hiába készült el a széria közeli változat azóta sem sikerült eljutni a gyártásig. Most viszont már a célegyenesbe értek.

Ha pedig már csúszott a projekt, frissítették is valamelyest az F77-et, a módosítások egyike pedig igen lényeges is: hosszabb lett a hatótáv. Eddig 130-150 kilométert ígértek, most már azt mondják, valós körülmények között biztosan 150 fölött tud. Teljesítményben egyébként nagyjából a 300 köbcentis benzinesek szintjét hozza a 37 lóerős villanymotor, nulláról százra 7,7 másodperc alatt gyorsul. A sportos indiai gép apróbb külső igazításokat is kapott, a legjelentősebb az új, színes TFT-kijelző.

Eközben már majdnem teljesen kész a gyártóüzem is Bengaluruban, amely a tervek szerint tízezer darabos kezdeti kapacitással indul. Mindent helyben gyártanak, az akkumulátoroktól a vázon keresztül a villanymotorig.