Az Italdesign elképzelte az első villany-Ducatit

2021.08.05. 07:34

Nem titok, hogy a jövőben a Ducati is tervezi a belépőt az elektromos motorkerékpárok világába, de ez finoman szólva sem a rövid távú célok között szerepel. Kivárásra játszanak, és előtte még a szintetikus üzemanyagoknak is adnának egy esélyt. Mindez azonban legkevésbé sem zavarta az Italdesign formatervező stúdiót, nem fogták vissza kreativitásukat, és elképzelték, milyen lehetne az első villany-Ducati.

A 860-E Concept névre keresztelt tanulmány neve nem véletlen választás eredménye, az 1970-es években gyártott Ducati 860-hoz nyúltak vissza inspirációért. Így végül egy neo-retró stílusú gép állt össze, a régi 860 stílusjegyeit modern vonásokkal keresztezték, ami pedig kisült belőle, igazán jól is néz ki. Ha már mindenképpen a villany-Ducati lesz a jövő, nem bánnánk, ha ilyen lenne.

A kerek lámpát – amely természetesen ledes – leszámítva a szögletes formák, határozott vonalak dominálnak. Visszatérő motívum a bordázat – ilyet a tankon (vagy nevezzük azt az idomot bárminek is egy villanyhajtású gépen) és alatta is láthatunk.

Azt ugyanakkor az Italdesign stúdió is kiemeli Instagram posztjában, hogy egyáltalán nincs tervben a koncepció sorozatgyártásba ültetése. Az csupán egy magánakció a részükről, sajátos tisztelgés egy klasszikus előtt.