Limitált széria készül a Honda CB1000R-ből

2021.08.05. 09:02

Nem először társul már be a Honda egyesült királyságbeli kirendeltségéhez Guy Willison motorépítő. Ezúttal a CB1000R-ből készítenek közösen limitált szériát – ezúttal valóban igen korlátozott darabszámra kell gondolni, hiszen csupán 54 5Four névre keresztelt motorkerékpár lesz az együttműködés gyümölcse.

Az alapokhoz nem nyúlt Willison műhelye. Ez azt jelenti, hogy érintetlen maradt a váz, a blokk, sőt az elektronikai csomaghoz sem piszkáltak hozzá érdemben. Oké, egy gyorsváltót azért kapott, ami ugye alapból a CB1000R+ kiváltsága. Megmaradt tehát a karakter, a kezelhetőség.

De akkor mégis mi lett más az 5Fouron? Elsősorban a külső. A Honda Endurance fantázianéven futó fényezéshez kézzel festett Honda-logó tartozik. Szintén kézműves termék a fejidom, kézzel varrott a nyereg, de az 5Four jelvényt lézerrel varázsolták bele. A Racefit kipufogó elvileg csak versenypályán használható.

A különleges CB1000R-t csak a briteknél forgalmazzák, és leginkább a korlátozott darabszám miatt kell mélyen zsebbe nyúlni. 5000 fonttal drágább az alapmodellnél, vagyis bő kétmillió forinttal.