Kínai prémium Európának

2021.08.11. 18:13

A kínai Voge motorkerékpár-márkát idehaza is ismerhetjük egy ideje, hiszen van hazai importőre. Amúgy a Loncin leányvállalatáról, sőt ha úgy tetszik, prémium modellsorozatáról van szó. Most egy újabb géppel célozzák meg Európát: a 300 ACX a scrambleres vonalat viszi.

A neve alapján sejthetjük, hogy nem egy utolsó csavarig friss motorról van szó, hiszen csupán egyetlen betű különbözteti meg a 300 AC-től – ez éppen a scramblerségre utaló X. Ami a gyakorlati különbségeket illeti, egy kicsit emeltek a szabad hasmagasságon, növelték a rugóutat, és kapott fűzött küllős kerekeket is, a műfajhoz illő, bütykösebb gumikkal. Az ülésmagasság is feljebb került nyolc milliméterrel, így 798 mm.

Nem változott viszont az acélcsővázba épített blokk: a 292 köbcentis egyhengeres 26 lóerős, az üzemanyagot Bosch befecskendezőn keresztül szippantja, és persze tudja az Euro 5-öt. A fordított első villa 35 milliméteres, hátul pedig monoshockot találunk. A megállást alapáron is kétcsatornás Bosch blokkolásgátló segíti.

A Voge 300 ACX európai forgalmazása Spanyolországban indul, méghozzá 3995 eurós áron, vagyis kicsivel több, mint 1,4 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte. Pár tízezrest erre később még rá kell pakolni, ugyanis ez csak a bevezető ár lesz.