Összejött a sebességrekord a Dnyeprnek

2021.08.17. 11:28

Nemrég írtunk arról, hogy az ukrán gyökerekkel rendelkező, de Amerikában létrehozott Delfast szárnyai alá vette a Dnyepr márkanevet. Ráadásul egy sebességrekord megdöntését tűzték ki célul maguk elé az idei Bonneville Speed Weeken. Sikerrel jártak.

Az „A” Omega kategóriában a mostani pilótájuk, Szerhij Malik már korábban is futott csúcsot egy villanyosított Dnyeprrel, most lényegében saját rekordját tudta átadni a múltnak. 2018-as eredménye 168,6 km/h volt, míg most 172,5 km/h-ig gyorsult, vagyis majdnem pontosan négy kilométer per órát tudott javítani.

A Speed Week előtt amúgy nem voltak túlzottan bőbeszédűek, ami a műszaki részleteket illeti, most viszont, hogy megvan az áhított rekord, mindjárt közlékenyebbek lettek. Kiderült a kiadott infókból, hogy a korábbi elektromos Dnyeprt vették alapul, azon végeztek fejlesztéseket, többek közt az energiagazdálkodást és a teljesítmény vezérlését finomították. Noha tartósan mindössze 68 lóerőt tud leadni, rövid időre ennél jóval több, 136 ló is kifér belőle. Nem hanyagolták el a hatótávot sem, de azt nem mondták meg pontosan, hogy a 22 amperórás akkupakk mire elegendő.

Most már csak az a kérdés, hogy a Delfastnak vannak-e további tervei a Dnyeprrel, esetleg kilátásban van-e a márka feltámasztás, és utcai elektromos gépek fejlesztése.