MotoGP: a Maláj Nagydíj is kiesett

2021.08.20. 11:23

Ismét átrendezte a MotoGP versenynaptárát a járványhelyzet. Ezúttal a Maláj Nagydíjat kellett törölni, amely az eredeti tervek szerint október 24-én rajtolt volna el. Ez már a sokadik változás a szezonban: először a finn futamot húzták ki, majd jött Ausztrália, Japán és Thaiföld.

A sorozat illetékesei úgy döntöttek, Szepang helyett Misano ugrik be, a World Circuit Marco Simoncelli aszfaltcsíkján így 2021-ben két versenyt rendeznek. Igaz, nem közvetlenül egymás után, hiszen a szeptember 19-i San Marinó-i Nagydíj után még elutazik a mezőny Austinba, onnan térnek vissza Európába. Legalábbis jelen állás szerint.

Azt azért fontos hozzátenni, hogy Texasban sem rózsás a helyzet, már ami a vírushelyzetet illeti, de akkora a futam iránti érdeklődés, hogy hatalmas nyomás nehezedik a Dornára. Jelenleg úgy fest, nincs veszélyben az austini hétvége.

Misano persze nem az egyetlen olyan helyszín a nehézségekkel tűzdelt esztendőben, ahol duplázni fog a MotoGP. A legutóbbi két nagydíjat, a stájer és osztrák versenyt ugyebár egyaránt az ausztriai Spielbergben rendezték, de szintén kettő jutott Losailból rögtön a szezon elején, a portugáliai Portimaóba pedig április után novemberben mennek el újra.

A bajnokságot tizenegy forduló után – tehát a félidőn túl – a francia Fabio Quartararo vezeti, aki 181 pontnál jár a Yamahával. Mögötte a ducatis Francesco Bagnaia a második 47 pontos hátránnyal, ugyanúgy 134 egységgel, mint a suzukis Joan Mir.