Double Y: fiatalok, ez kell nektek?

2021.08.23. 15:20

Futurisztikus tanulmányt mutatott a Yamaha, de a Double Y-t nem saját formatervezőik készítették, hanem az olaszországi Istituto d'Arte Applicata e Design egyik végzős hallgatója, Noemi Napolitano hozta össze, a japán márkával együttműködésben. A név a Yamahára és a youth, vagyis ifjúság kifejezésre utal, ugyanis valami ilyesmivel lehetne elérni szerintük a fiatal korosztályt.

A Double Y formája az ember anatómiájából táplálkozik. Persze bármit bele lehet magyarázni, de a hivatalos verzió szerint a felülnézetet a hát ihlette, oldalnézetből pedig egy versenyúszót kellene belelátni a dizájnba. Érdekesség még a tankból kihajtható alkartámasz, függőleges markolatokkal. Ez ergonómiai szempontból elég jónak tűnik, de kérdés, mennyire befolyásolja hátrányosan az irányíthatóságot.

Ha pedig már a fiatalokat célozzák meg, a tanulmány nagy hangsúlyt fektet a különböző kütyük csatlakoztathatóságára, és az okos fedélzeti elektronikára. Elérhető például a wifi és a Bluetooth is.

Egyelőre csak dizájngyakorlatról van szó, így aligha várhatjuk, hogy a Yamaha rövid időn belül sorozatgyártásba visz valami nagyon hasonló gépet, de persze az sem kizárt, hogy idővel merítenek majd belőle.