Joker vigyora a sisakodon

2021.08.24. 13:26

Nemrég készítette el csúcs-bukósisakjának legfrissebb kiadását a brit Ruroc, ha pedig már itt az új Atlas 3.0, igyekeztek feldobni új grafikákkal is. Ha sisakdizájnról beszélünk, nagyjából végtelen a kínálat, vannak, akik az egyszerűt keresik, mások a különlegeset, legyen szó MotoGP-replikákról vagy akár egyedi fényezésről. A Ruroc most Batmant és ősellenségét, Jokert jeleníti meg a bukóin.

A kettő közül éppen a Joker-grafika tűnik ütősebbnek, ha másért nem, hát a színhasználat és a hatalmas vigyor miatt. Az aprólékosan ábrázolt zöld haj mellett lilával tűnik fel a Ha-ha-ha soha véget nem érő kacaj. A plexi alatt pedig ott a vörös ajkak közül kiszabaduló hatalmas fogak. A Batman-sisak ennél jóval visszafogottabb, de nagyon jól hozza a Denevérember karakterét. Uralkodó színe természetesen a fekete, és nem maradhattak el a denevér-logók sem.

Ami az Atlas 3.0 sisakokat illeti, ettől a generációtól már XS-től XXL-ig minden méretet lefed a modell. A szénszálas héjú bukók 1,4-től 1,6 kilogrammig skálázódnak, van pinlock-előkészítésük, és extraként Bluetooth-t is kérhetünk hozzá. Alapáron 137 ezer forintért mérik a webshopban, de a fenti opciókat is kipipálva már 190 ezernél járunk. A különlegesebb dizájnnal ellátott darabok drágábba, a Batman-bukó például 150 ezer forint pinlock és BT nélkül, a jokerest viszont már el is kapkodták.

Egyébként ha valakinek képregényhősös sisakra porcosodik, érdemes lehet szétnézni más gyártóknál is, a HJC például Venomot, a Megtorlót, valamint Supermant is bukóra álmodta, de nekik is van Jokert ábrázoló termékük. De persze olyan is létezik, hogy a dizájn a biztonság rovására megy, erről itt írtunk.