Motoros vezetéssegítőkön dolgozik a Yamaha

2021.08.24. 16:02

Radarszenzorokra épülő biztonsági csomagon dolgozik a Yamaha. Erről szabadalmi rajzok árulkodnak, amelyeken már a kidolgozás alatt álló rendszer egyes részletei is láthatók. A motoros számára hasznos információk a tükrök egyik csücskében jelennének meg – hasonlóan például az autóknál jól ismert holttérfigyelőhöz.

És ha már a holttérfigyelőt említettük, éppen ez lenne az egyik funkció, de emellett többek közt a ráfutásos balesetek veszélyére, a hátulról érkező, megkülönböztető jelzést használó járművekre, valamint a sebességhatárokra és azok túllépésére is figyelmeztetne a Yamaha-féle megoldás.

Ezeknél izgalmasabban hangzik a járművek közötti kommunikáció: ha egy másik motorkerékpár – vagy egy kiterjedt hálózat esetén akár éppen autó, teherautó – észlel valamilyen veszélyt, fennakadást, jelzi azt az adott útvonalon haladó többi közlekedő számára, így azok már felkészülten érkezhetnek meg az érintett szakaszra, vagy esetleg módosíthatják útvonalukat.

A hírek szerint a Yamaha egyelőre az R1-hez fejleszti ezt a biztonsági csomagot, de természetesen az sem kizárt, hogy eleve úgy alakítják ki, hogy viszonylag könnyen átültethető legyen más modellekre is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.