Alaposan felfrissítik a Husqvarna Svartpilent

2021.08.26. 13:42

Néhány évvel ezelőtti bemutatásakor elég nagyot szólt a Husqvarna Svartpilen, bár mint minden karakteresnek számító gépről, erről is elmondható, hogy megosztó lett a formája. Közben persze elrepült az idő, és elérkezett a 401-es ráncfelvarrásának ideje, ahogy arról a Motorcycle News által közölt kémfotók is árulkodnak.

Ez még a 2019-es Svartpilen, ráadásul a 701-es
Ez még a 2019-es Svartpilen, ráadásul a 701-es

Az már első ránézésre is egészen biztos, hogy nem valami hitvány kis fészliftről van szó, amikor is egy új fényezést vagy egy átdolgozott indexbúrát akarnak nagy műgonddal újításként eladni. Nem, ez egy rendesen átgyúrt Svartpilen lesz. Kezdve mindjárt a vázzal, amely a fotókon is határozottan kifehérlik: az acélcsőváz felépítése teljesen eltér a korábbitól, és ehhez igazodik a segédváz is – ezt a jelenlegi gépen alaposan elrejtették, a frissített prototípuson azonban nagyobb hangsúlyt kapott.

A találd meg a különbségeket című játékban biztosan pontot érne a hátsó lengőkar is, amely könnyítettnek tűnik a régihez képest. A felnik fűzött küllősek, került a Svartpilenre másik féknyereg is. Az első fényszóró körül is érdemes szétnézni: a fejidomot is módosították, és némi szélvédelmet is várhatunk.

Ami a technikát illeti, aligha számíthatunk komoly változásokra az adatokban. A blokk nyilván tudja majd az Euro 5-ös normát, módosítani legfeljebb azért fognak majd rajta, hogy a kisebb kibocsátás ne járjon teljesítményvesztéssel. Ebben benne lehet a kipufogórendszer módosítása is, de a kémfotókon látható megoldás még nem feltétlenül a végleges.

Hivatalos információ még nincs arról, hogy mikor jöhet a friss Husky, ahogy természetesen az árazás is kérdéses. A piaci trendeket figyelembe véve annyit sejthetünk, hogy valamivel fölé lövik majd a kifutó Svartpilen árának.