Célegyenesben a Triumph Tiger Sport 660

2021.08.26. 09:56

Amikor tavaly ősszel a Triumph bemutatta a Trident 660-at, már tudni lehetett, hogy hamarosan újabb modelleket húznak fel ugyanarra a műszaki alapra. Az sem volt titok, hogy a túrás vonalon gondolkodnak, méghozzá egy rendes túraenduróban és egy afféle crossoverben, vagy ha úgy tetszik, sport-túragépben. Most ez utóbbi projekt ért a célegyenesbe, és már közzé is tettek néhány álcázott gyári fotót a Tiger Sport 660-ról.

Ezekből azt már egyértelműen meg lehet állapítani, hogy nem klasszikus túraenduróról van szó, hanem kimondottan aszfaltra hangot gépről. Tizenhét colosak a kerekek, előre Showa-teleszkópot szereltek, a fékeket a Nissin szállítja, elöl két-, hátul egytárcsás a rendszer. Említésre érdemes még a viszonylag magas szélvédő, a nappali menetfénnyel ellátott ledes fényszóró, és az egyik képen dobozszettel is felmálházták a Tigert.

A műszaki részleteket ugyan még nem hozták nyilvánosságra, de mivel a Trident 660 platformtársáról van szó, nem titok, hogy ugyanazt a háromhengerest kapja meg. Ez a Tridentben 80 lóerőt és 64 newtonmétert tud, egészen lineárisan leadva. Nagy változásokra a Tigerben sem számíthatunk, legfeljebb kap egy másik motorvezérlőt, áthangolva valamelyest a karaktert.

Azt még nem tudni, pontosan mikor érkezik a Tiger Sport 660, de a gyáriak szerint már az utolsó fázisba érkezett a fejlesztés. A Triumph crossovere többek közt a Yamaha Tracer 7 ellen indulhat majd csatába.