Kémfotókon a Moto Guzzi hamarosan érkező sport-túragépe

2021.08.27. 06:44

Idén ünnepli fennállása századik évfordulóját a Moto Guzzi, egy ilyen kerek számot pedig nem hagyhatnak újdonság nélkül. Bár hivatalosan még nem igazán csöpögtettek információkat, mégis biztosra vehetjük, hogy egy sport-túragéppel ünnepelnek. A napokban ugyanis a Comói-tó partján fekvő Civennában zajlott az új Guzzi fotózása, ahol nemcsak a hivatásosok gépei dolgoztak, hanem illetékteleneknek is sikerült néhány kémfotót lőniük.

Persze a világ végéről, telefonnal készített felvételek nem túl részletgazdagok, de az így is jól kivehető, hogy túrás fazonú motorkerékpárt látunk, és noha a nagyítás tovább rontja a minőséget, az is látszik, hogy inkább utcára hangolt gép ez, mint keményvonalas túraenduró. Az olasz sajtó tippje szerint V100 Sport Tourer lehet majd a neve, de ez még csak találgatás.

Műszaki szempontból újdonságot hozhat a centenáriumi Guzzi: folyadékhűtéses, egyliteres V2-ese – amely 120 lovasnak ígérkezik – egy új platformot hoz be az olaszoknál, ugyanezt a blokkot megkaphatja később több másik modell is, de készülhetnek majd további, akár kisebb, akár nagyobb köbcentis variánsok. Azzal sem nagyon lövünk mellé, ha naprakész elektronikai csomagot jósolunk kipörgésgátlóval, kanyar-ABS-szel és egyebekkel.

Egyelőre a hivatalos bemutatónak nincs kijelölt dátuma, napra pontosan biztosan nem célozhatják be az alapítás évfordulóját, az ugyanis márciusban már megvolt. Valószínűleg az őszi EICMA szalonon leplezik le az ünnepi Moto Guzzit, így hát nem sokat kell már rá várni.

Frissítés:

Ezen a fotón már jóval közelebbről látszik a V100 - és az is jól kivehető, hogy valóban ez lesz a neve. A fél-idomos forma szépen kiemeli a V2-est, amelyet hosszában építettek be (mivel ugye a főtengely helyzete a mérvadó a beépítési mód meghatározásában, hiába lógnak ki oldalra a hengerek). Az is kiderült továbbá, hogy hátra központi rugóstag került.

240804608 354129089711603 3365917354953591098 n