Közelebbről is megnézhetjük a villany-Benelli előképét

2021.08.27. 14:07

A Benelli kínai anyacége, a QJ Motor még júniusban mutatta be Pekingben a QJ7000D elektromos sportmotort – vagyis mint később kiderült, annak prototípusát. Most egy lépéssel közelebb kerültek a sorozatgyártáshoz, és már le is védették a formatervet. Ehhez a folyamathoz nyújtották be azokat a fotókat, amelyek most közelebbi betekintést engednek a végleges formavilágba.

A nyár elején még két, egymástól meglehetősen távol álló jóslat állt rendelkezésre a technikai adatokról, ezek közül végül a sokkal visszafogottabb igazolódott be. Eszerint a modell nevében szereplő 7000 a wattok számát jelöli, tehát szűk tíz lóerőt tud csupán a QJ7000D. Mármint ennyit ad le tartósan, miközben a csúcsteljesítmény valahol 13,5 lóerő körül alakul.

Azt már a prototípusnál is megállapíthattuk, hogy a benzintankot mímelő idom alá befér egy zárt bukósisak – bizonyításképpen eleve úgy állították ki a gépet a pekingi szalonon, hogy volt is ott egy bukó. A véglegesnek szánt verzióban is megvan ez a tárolóhely, viszont két oldalról már jobban takarják egy-egy panel segítségével. Ezt leszámítva a külsőn komolyabb módosítást nem láthatunk.

Mivel Kínában gyártott motorkerékpárról van szó, jó esély van a kedvező árra, amely egészen jó kezdő sportgéppé tenné a QJ7000D-t, amennyiben valóban betörnének vele a globális piacra. Ha megteszik, azt nem a QJ Motor márkanév alatt teszik, hanem Benelliként.