Először tesztelte az Apriliát Viñales

2021.09.01. 12:12

Igen mozgalmas tesztnapnak adott otthon a misanói versenypálya, a zárt körű bulit a Ducati szervezte. A legérdekesebb momentum talán az volt, hogy a Yamahával szakító Maverick Viñales először ült az Aprilia RS-GP nyergében.

A versenyző ugyan még nem beszélt tapasztalatairól, ám az Aprilia műszaki igazgatója pozitívnak értékelte a közös munka első állomását. Romano Albesiano szerint Viñales nem számolt be komolyabb problémákról, ami biztató. Egyébként a cél a versenygép finomhangolása volt, különös figyelmet fordítottak a gumikra és a futóműre. Leggyorsabb köre egyébként 1:33.0 volt – összehasonlításképpen, a versenyen futott legjobb idő 1:32.319 Pecco Bagnaiától, míg időmérőn éppen Viñales a rekorder 1:31.077-tel.

A tesztnap persze nemcsak a spanyol motorosról szólt. Elég fontos momentumnak számított az is, hogy Franco Morbidelli újra motorra ült: a gyári Yamahához éppen Viñales helyére felkerülő olasz nem MotoGP-gépen, hanem egy R1-esen körözött. Először ült nagy köbcentis gépen a sachsenringi futam óta – sérülése miatt az elmúlt hetekben nem indult a vébéfutamokon, így most nagy eredmény, hogy meg tudta kezdeni a visszarázódást. A tervek szerint a szeptember 19-i misanói versenyen már ott lehet.

Rajtuk kívül amúgy ott volt még Stefan Bradl a Honda RC213V-vel, Dani Pedrosa és Mika Kallio a KTM-mel, míg Michele Pirro, Johann Zarco, Pecco Bagnaia és Luca Marini utcai Ducati Streetfighter V4-eknek kente.