Ezek az első gyári képek az új 1200-as Tigerről

2021.09.02. 10:51

Egy ideje már tudni, hogy a Triumph gőzerővel dolgozik a Tiger 1200 túraenduró következő generációján. Most azonban végre kiadták az első hivatalos fotókat is, még ha csupán álcázott gyári kémfotókról is van szó. Az biztos, hogy nem egy közepesen erős fészlifttel van dolgunk, a nagy Tiger alapjaiban újul meg.

Elsőre is jól látszanak például a fűzött küllős felnik, valamint az is, hogy szakítottak az egyoldali lengőkarral. Maradt ugyanakkor a kardános hajtás, ami a kategóriában közel sem mondható egyedülállónak, gondoljunk csak a BMW GS-ekre. Mindenesetre a kardánhajtás és a futómű is megújul az aktuális Tigerhez képest.

Ami a blokkot illeti, köbcentiben szerényebb, teljesítményét tekintve viszont izmosabb lesz az újdonság az elődjénél. Az 1215 köbcentis sorhármast ugyanis az év elején bemutatott Speed Triple RS 1160-as háromhengerese váltja. A nakedben 179 lóerő és 125 newtonméter a matek, ezt bizonyára egy kicsit visszafogják majd a túraenduróban, de pontosat egyelőre nem tudni. Az izmosabb blokkhoz ráadásul a várakozások szerint kisebb tömeg is társul – jelenleg 242 kilót nyom a legkönnyebb kivitel.

A Triumph egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Tiger bemutatásának, piaci bevezetésének céldátumait. Abból viszont, hogy már mutatnak néhány hivatalos képet, arra lehet következtetni, hogy nincs messze a premier.