CE 02: a következő villany-BMW

2021.09.03. 08:57

Idén nyáron mutatta be elektromos nagyrobogóját, a CE 04-et a BMW, egy ideje pedig azt is tudni lehet, hogy nem állnak meg ennyinél, további villanyos modelleket is terveznek. Már itt is a következő, a CE 02, igaz, egyelőre csak tanulmány formájában.

A Concept CE 02 nem is igazán robogónak tűnik, inkább afféle minimotor, talán a Honda Gromhoz áll legközelebb stílusát tekintve. Egyszerre szokatlan, futurisztikus és mókás a külseje, na meg igazán minimalista is, nem bonyolították túl. A felnik nagy teli lemezfelületűek, a lengőkar egyoldali.

Mivel elsősorban fiataloknak, akár kezdőknek szánt gépről van szó, a teljesítmény is ehhez passzol. A villanymotor 15 lóerőnyi teljesítményre képes, várhatóan 120 kilogramm körüli tömeget kell mozgatnia. A végsebesség 90 km/h körüli, míg a hatótáv normál használat mellett kilencven kilométer egy töltéssel, de az akkucsomag pontos specifikációja nem ismert.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, mikor érkezhet sorozatgyártású változat a CE 02-ből, de a CE 04-et alapul véve minden bizonnyal a végleges verzió is nagyon közel lesz megjelenésében a tanulmányhoz. Árát azonban várhatóan jócskán a CE 04 alá lövik – azt 4,5 millió forintért kínálják.