Már a következő futamon is elindul Viñales az Apriliával

2021.09.03. 11:42

Fabio Quartararo szárnyalása mellett kétségkívül Maverick Viñales ügye kapja a legnagyobb figyelmet az idei MotoGP-szezonban. A Yamahával való szakítás után nem sokat kellett várni arra, hogy bejelentsék, a spanyol klasszis az Apriliához igazol. Nemrég már tesztelte is az RS-GP-t, most pedig kiderült, hogy nem kell 2022-ig várni, hogy versenyen is elrajtoljon az olasz csapat színeiben.

maverick-vinales-aprilia-racing

Az Aprilia Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy már a következő futamon, az Aragóniai Nagydíjon ott lesz a rajtrácson Viñales, Aleix Espargaró csapattársaként. Ehhez nemcsak az kellett, hogy a Yamaha azonnali hatállyal felbontsa a szerződését, hanem az is, hogy a MotoGP illetékesei jóváhagyják a szezon közbeni átigazolást.

Az Aprilia döntését megkönnyítette az is, hogy Lorenzo Savadori jelenleg nincs százszázalékos állapotban, a Stájer Nagydíjon bukott, nekihajtva Dani Pedrosa földön fekvő motorjának. Műteni is kellett, jelenleg lábadozik. Az idény hátralévő részében szabadkártyával versenyez majd, amint állapota engedi, jövőre pedig tesztpilóta lesz az olaszoknál.