Már a következő futamon is elindul Viñales az Apriliával

2021.09.03. 11:42

Fabio Quartararo szárnyalása mellett kétségkívül Maverick Viñales ügye kapja a legnagyobb figyelmet az idei MotoGP-szezonban. A Yamahával való szakítás után nem sokat kellett várni arra, hogy bejelentsék, a spanyol klasszis az Apriliához igazol. Nemrég már tesztelte is az RS-GP-t, most pedig kiderült, hogy nem kell 2022-ig várni, hogy versenyen is elrajtoljon az olasz csapat színeiben.

maverick-vinales-aprilia-racing

Az Aprilia Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy már a következő futamon, az Aragóniai Nagydíjon ott lesz a rajtrácson Viñales, Aleix Espargaró csapattársaként. Ehhez nemcsak az kellett, hogy a Yamaha azonnali hatállyal felbontsa a szerződését, hanem az is, hogy a MotoGP illetékesei jóváhagyják a szezon közbeni átigazolást.

Az Aprilia döntését megkönnyítette az is, hogy Lorenzo Savadori jelenleg nincs százszázalékos állapotban, a Stájer Nagydíjon bukott, nekihajtva Dani Pedrosa földön fekvő motorjának. Műteni is kellett, jelenleg lábadozik. Az idény hátralévő részében szabadkártyával versenyez majd, amint állapota engedi, jövőre pedig tesztpilóta lesz az olaszoknál.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.