Razgatlioglu visszavette a vezetést a Superbike-ban

2021.09.06. 15:04

Ha szereted a motorsportot, és igazán vágysz arra, hogy nagy csatákat láss a pályán, most nagyon is érdemes követni a Superbike-ot. A hatszoros címvédő, kawasakis Jonathan Rea és első számú kihívója, a yamahás Toprak Razgatlioglu kiélezett küzdelmet folytat a bajnoki címért, hétvégén pedig Magny Cours-ban a versenyeken is rendszeresen összetalálkoztak. Ezúttal a török jött ki jobban a buliból.

wsbk-razgatlioglu-dominates-2021-french-round-at-magny-cours

A rajtelsőséget ugyan még Rea tudta megszerezni, ráadásul pályacsúccsal, egyetlen tizeddel legyőzve Razgatlioglut, a versenyeken azonban már a Yamaha menője mindent vitt. Vagy legalábbis majdnem mindent. Az első futamon a negyedik körben vette át a vezetést, onnantól magabiztosan motorozva be is húzta a győzelmet, négy másodperces előnnyel.

A második verseny, az úgynevezett Superpole elképesztő harcot hozott a két élmenő között, akik messze elléptek a mezőnytől. Itt is szinte végig Razgatlioglu vezetett, ám az utolsó körben Rea átvette a vezetést. A török azonban nem hagyta magát, az utolsó féktávon visszaelőzött. A győzelemnek csak átmenetileg örülhetett, pályaelhagyás miatt büntették, így hivatalosan csak második lett a sprintversenyen. Az utolsó futam első felében megint klassz csörtéket vívott Rea és Razgatlioglu, de a végére itt is magabiztos lett a yamahás siker. A dobogó harmadik fokára sorrendben Locatelli, Lowes és Redding fért oda a három versenyen.

A bajnoki tabellán a hétvége után változott a sorrend, Toprak Razgatlioglu állt az élre, de csak hét ponttal vezet, így közel sem mondhatjuk, hogy megnyugtató az előny Rea előtt. Két hét múlva Barcelonában folytatják, azzal együtt öt versenyhétvége van hátra.