CB1100: itt a vége?

2021.09.08. 10:12

Sokat sejtető képet posztolt a Twitteren a Honda japán részlege a CB1100 jövőjével kapcsolatban. Egyrészt feltűnik közeliben a hengerfej, másrészt pedig egy motoros éppen kitolja a garázsból a CB-t. A szöveges üzenet szerint az EX és az RS kivitelből is hamarosan érkezik a Final Edition, vagyis az utolsó kiadás.

CB1100 final edition2

Könnyen lehet tehát, hogy meg vannak számlálva a lég-olajhűtéses Honda napjai. Az aktuális CB1100 bemutatása óta nem esett át igazán átfogó frissítésen, korosodó modellnek számít. Blokkja is megragadt az Euro 4-es szinten, és úgy fest, nem is ölnek már nagy energiákat abba, hogy Euro 5-öst faragjanak belőle.

A Final Editionökről egyelőre keveset tudni, azokat is a tajvani részleg információmorzsáiból. Nem lesz nagy csinnadratta, az EX új felniket és egy klasszikus piros, valamint egy fényes fekete színt, az RS pedig szintén klasszikus pirosat és egy matt kéket kap.

Ezeket a változatokat várhatóan az őszi EICMA szalonon mutatják meg a nagyközönségnek. Ugyanakkor nem feltétlenül lesz végleges a CB1100 búcsúja, az is elképzelhető, hogy csak szünetet tartanak a modellel, hogy időt nyerjenek egy új generáció fejlesztéséhez.