Ősszel érkezik a Piaggio villanyrobogója

2021.09.09. 10:27

Hamarosan megérkezik a kereskedésekbe a Piaggio teljesen elektromos robogója, az 1 (vagy ha úgy tetszik, One). Külsőre semmi extrát nem tartogat, pont olyan, mint egy tetszőleges benzinmotoros robogó, csak a hajtásmód különbözik.

A műszaki tartalom kiviteltől függ, így az alap Piaggio 1 villanymotorja 1,2 kilowattos, vagyis 1,6 lóerős, ezzel valamivel 45 km/h alatti végsebességre képes, ígért hatótávja 55 kilométer. Ennél egy fokkal combosabb technikát kapott a Piaggio 1 Active: ez már 2,6 lóerős, megfutja a 60 km/h-t, és egy töltéssel 65 kilométert gurul el.

Egyébként a robogó két menetprogramot kínál: Eco módban 30 km/h-ra korlátozza a végsebességet és a hatótáv maximalizálására törekszik, míg Sportban a maximális teljesítmény elérhetővé válik. Az olasz villanyrobogó lassításkor energiát termel vissza az akkumulátorba, az aksi pedig könnyen kivehető, így akár a lakásban vagy a munkahelyen is tölthető.

Egyelőre nem tudni pontosan, mikor indul a forgalmazás, csak annyit árultak el, hogy ősszel. Az alapmodell 3000 euró, vagyis egymillió forint, az Active 3500 euró, azaz 1,2 millió forint körüli árcédulát kap, persze a hazai ár ettől eltérhet.