A Michelin marad a MotoGP gumiszállítója

2021.09.16. 09:30

A Dorna Sports döntése értelmében 2016-ban lett a MotoGP kizárólagos gumiabroncs-beszállítója a Michelin. A francia gyártóval most újabb öt évre, 2026-ig hosszabbítottak szerződést, így tehát összességében kerek egy évtizeden át tart majd az együttműködés – persze könnyen lehet, hogy újból megtoldják.

MotoGP-Off-Season-Show-visits-Michelin

A Michelint vezető Florent Ménégaux elmondta, büszkék arra, hogy évek óta ők láthatják el abroncsokkal a teljes királykategóriát, és sikeresnek ítéli meg az együttműködést. Kiemelte, hogy ebben az időszakban számos rekordot állítottak fel Michelineken a pilóták. Az együttműködés meghosszabbításával továbbra is arra törekednek, hogy a különböző pályáknak, aszfaltburkolatoknak és időjárási viszonyoknak megfelelően fejlesszenek minél jobb gumikat.

Érdekes módon a szerződéshosszabbítás éppen egy elég vitás időszakban történt meg. Az utóbbi időben ugyanis felmerültek bizonyos vádak a Michelinnel szemben. Silverstone után többen arra utaltak, hogy a francia gyártó csak a szintén francia Fabio Quartararónak adott használható gumikat, a többiek hibás abroncsokat kaptak. Aragóniában ugyanakkor éppen Quartararo panaszkodott.

A mostani megállapodás arról tanúskodik, hogy a Dorna irányából továbbra is töretlen a bizalom a Michelin felé.