Argentína is kimarad, végleges a MotoGP naptára

2021.09.17. 14:01

Véglegesítették a döntéshozók a MotoGP idei versenynaptárát, megszületett ugyanis a döntés az Argentin Nagydíj ügyében. A mezőny idén nem látogat el a Termas de Rio Hondo versenypályára. A futam eddig is kérdőjellel szerepelt a programban, ugyanis egy februári tűzvészben súlyosan megrongálódott a bokszutca épülete. Az illetékesek ameddig csak lehet, próbálták halogatni a döntést, de most világossá vált, több időre van szükség a helyreállításhoz.

Ez azt jelenti, hogy a szezon hátralévő részében csupán egyetlen Európán kívüli futamot láthatunk. A most hétvégi, misanói fordulót követően ugyanis Austinba utazik a mezőny, ott október harmadikán lesz a verseny. A program furcsasága, hogy utána éppen Misanóba térnek majd vissza, a San Marinó-i Nagydíj után ott rendezik Emilia-Romagna Nagydíját is. Végül Portimao és Valencia következik.

etlcd7axeamyo2m

Az idényzáró után egyébként november 18-19-én Jerezben tartanak tesztet, majd január 31-én, Szepangban nyitják az új évet. A tervek szerint a 2020 után másodszor is elmaradó Argentin Nagydíjat jövőre ismét megrendezhetik, és remélhetőleg a 2022-es idényben nem lesz szükség ennyi törlésre, elnapolásra.