Desert X: a Ducati idei nagy dobása

2021.09.23. 16:20

A 2019-es milánói EICMA szalonon mutatta be a Desert X tanulmányt a Ducati. Egy elég jól eltalált, neo-retró stílusú enduróról van szó, amely akkoriban még a Scrambler 1100 műszaki alapjait használta. Azóta viszonylagos csönd volt a modell körül, ám az olaszok most közzétettek egy teaser-fotót a hamarosan sorozatgyártásra érett formában is érkező terepgépről.

DWP22-Teaser-hero-1600x1000-v02

Bár sok részletet még nem tudni, annyi már biztos, hogy a koncepcióhoz képest külsőleg kevés a változás, ám teljesen más beltartalommal töltik meg a Desert X-et. Nem az 1100-as Scrambler technikáját kapja, hanem a szintén elég jól ismert, 937 köbcentis Testastretta blokkot, amely számos más Ducatiban is dolgozik. Emellett teljesen új vázat fejlesztettek hozzá, az első kerék pedig 21 colos lesz. A terepképesség aligha kérdéses, az viszont még rejtély, mennyire lesz túrás ez az enduró.

Jelen pillanatban ennyit tudni a Desert X-ről, na meg azt, hogy december 9-én lesz a hivatalos bemutatója, lezárva ezzel az olasz márka modelloffenzíváját. Az egész pályás letámadást amúgy szeptember 30-án kezdi a Ducati, majd szépen elosztva októberben és novemberben is két-két premiert tartanak, hogy aztán decemberben a Desert X-szel feltegyék a pontot az i-re.