Hamarosan újranyit a januárban leégett motormúzeum

2021.09.23. 11:59

Sokkoló hírre ébredt a világ motorkerékpár-kedvelő fele január 18-án, aznap hajnalban ugyanis kigyulladt a timmelsjochi múzeum, Európa legmagasabban fekvő, ilyen jellegű létesítménye. A túlnyomórészt fából készült épület teljesen a lángok martaléka lett, benne több mint kétszáz veterán motorkerékpárral és néhány autóval.

hoch

A tulajdonos testvérpár, Attila és Alban Scheiber márciusban jelentette be, hogy szeretnék újraépíteni a múzeumot, sőt a korábbinál nagyobb és érdekesebb tárlatot rendeznek majd be. Ezek igencsak ambiciózus tervek voltak, hiszen lényegében teljes eddigi életük során sikerült összegyűjteniük azokat a gépeket, amelyek odalettek a tűzben, ezzel felbecsülhetetlen károkat szenvedtek.

Legközelebb szeptember első napjaiban szólaltak meg, akkor már igazi örömhírrel: jól halad a tervek megvalósítása. Most már azt is tudni, hogy a timmelsjochi motorkerékpár-múzeum a tervek szerint november 18-án nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt. Ebben nemcsak az ő munkájuk van benne, hanem számos önzetlen gyűjtő felajánlása, a világ minden pontjáról. Hiszen egy akkora járműparkot, mint ami a tűzvészben elpusztult, nem egyszerű pótolni.

A cél most nem csupán egy egyszerű motormúzeum berendezése. A srácok élményszerű tálalásról beszélnek, bár részleteket nem árultak el, de mindenképpen lesznek olyan gépek, amelyekre rá is ülhetnek a látogatók.