Megérkezett a GSX-S1000 sport-túra változata, a GT

2021.09.23. 10:10

A Suzuki idén tavasszal mutatta be a felfrissített GSX-S1000-et, amely az egyre elrugaszkodottabb ezres nakedek világában még mindig a visszafogottabb vonalat képviseli. Nyár elején pedig már arról szóltak a hírek, hogy a fél-idomos GSX-S1000F is utódot kap, de esetében nem egyszerű modellváltásról van szó: túrásabb irányba viszik a gépet. Az információ igaznak bizonyult, most pedig már itt is a GSX-S1000GT.

A Suzuki nem ölt bele eszeveszett összegeket a sport-túragép fejlesztésébe, így a váz az S1000-hez képest változatlan maradt, és a blokkot sem bántották. Továbbra is 152 lóerőt és 106 newtonmétert tud a 999 köbcentis sornégyes, a maximális teljesítmény eléréséhez 11 ezerig, míg a csúcsnyomatékhoz 9250-ig kell forgatni.

A futómű a KYB-tól jön, elöl teljesen állítható, 43 milliméteres fordított villát, hátul központi rugóstagot találunk. A fékek a Brembo polcairól származnak, egyelőre nem tolják túl a részleteket, de annyi biztos, hogy radiálisan rögzített monoblokk nyergeket alkalmaztak, elöl két, hátul egy tárcsa dolgozik.

810 milliméteres magasságban ülünk, térdeink 19 literes tankot fognak közre, ami a gyári fogyasztási adattal kalkulálva bő 300 kilométeres hatótávot ígér. A kategóriához képest aránylag könnyű a GT, menetkész tömege 226 kilogramm – ez a korábbi, fél-idomos GSX-S1000F-hez képest csak tizenkét kilós többlet, a közvetlen riválisnak tekinthető Kawasaki Ninja 1000SX-nél kilenccel könnyebb.

Van természetesen blokkolás- és kipörgésgátló, tempomat, emellett pedig csúszókuplung, kétirányú gyorsváltó és ride-by-wire, valamint nagy méretű, 6,5 colos TFT kijelző is jár az 5,299 millió forintos árért. Opcionálisan rendelhető hét centivel magasabb túraplexi, összesen 36 literes kapacitást biztosító dobozszett, vagy szénszálas elemek.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.