Háromszor háromszáz a CFMotótól

2021.09.24. 07:12

Idén januárban jelentette be a CFMoto, hogy Európába is elhozzák a 300 SR kis köbcentis sportmotort. Most pedig három újabb, szintén háromszázas modellen dolgoznak, derül ki a kínai típusjóváhagyási dokumentumokból. Ezek közt két meztelent és egy idomos sportgépet találunk.

A 300 CL-X esetében már a névből is következtethetünk arra, miféle szerzet lesz ez: neo-retró stílusú naked, ahogy ezt nagyobb méretben a 700 CL-X-nél is láthattuk. Szintén meztelen gép, de immár a napjainkban megszokottnak mondható rovarfejjel érkezik a 300 NK, amelynek kormánya alacsonyabb és kevésbé széles. A sportmotort 300 SR-R-nek hívják, ismérve két diszkrét szárny a fejidom két oldalán, valamint az egyoldali lengőkar.

Ha a közös alapokról beszélünk, akkor azt látjuk, hogy a 292 köbcentis egyhengeres itt is, csakúgy, mint a 300 SR-ben, 30 lóerős, csúcsnyomatéka 25 newtonméter. A plusz egy R-betű ellenére ennél a 300 SR-R sem tud majd többet vélhetően, 250 köbcentiben ugyanez a betűkombináció inkább precízebb futóművet és súlycsökkentést jelent.

A premiert először természetesen Kínában tartják meg, de jövőre már jó eséllyel Európába is megérkeznek. A CL-X és az NK átszámítva 1,7, míg az SR-R 1,9 millió forint körüli árcédulát kaphat a kontinensen, ettől a magyarországi ár nyilván eltérhet.