Sykes kihagyja a jerezi hétvégét

2021.09.24. 07:12

Sokat nem pihenhet a Superbike-vébé mezőnye a szeptember 18-19-i katalán verseny után, hétvégén ugyanis már Jerezben húzzák a gázt. Nem lesz ott azonban Tom Sykes, aki Barcelonában nagyot bukott, miután a kawasakis Lucas Mahiasszal ütközött. Sykest az eset után kórházba vitték, agyrázkódást állapítottak meg nála, ezért bent is tartották néhány napig.

capture full

Bár azóta már hazaengedték, ez pedig jó jel, de még mindig lábadozik, így nem állhat rajthoz a következő fordulóban. A BMW gyári csapata már meg is nevezte helyettesét: az RC Squadra Corse istállóból Eugene Lavertynek adnak lehetőséget. Az északír pilóta idei eredményei ugyan nem valami fényesek, de igen rutinosnak számít. Megfordult a MotoGP-ben is, a WSBK-ban pedig tizenhárom futamgyőzelme van. 2013-ban bajnoki második volt – éppen abban az évben, amikor Sykes aranyérmet szerzett.

eugene-laverty-rc-squadra-cors

A Superbike-világbajnokságnak egyébként a jerezivel együtt még négy fordulója van hátra. Októberben Portugáliába és Argentínába, novemberben Indonéziába látogatnak. A verseny igazán kiélezett, jelenleg a török Toprak Razgatlioglu mindössze egy ponttal vezet a hatszoros címvédő Jonathan Rea előtt, de még Scott Redding is lőtávon belül van, bár nehéz elképzelni, hogy a végelszámolásnál ő érjen fel a csúcsra.