Helikopterről lógatott rámpán szaltózgatott Robbie Maddison

2021.09.27. 11:27

Robbie Maddison igazi legenda a maga műfajában. Emlékezhetünk, hogy évekkel ezelőtt a Ken Block-féle gymkhana videók ihlették meg, és krosszmotorral csinált valami nagyon hasonlót, nemrég pedig átmotorozott a Boszporuszon, természetesen vízen. Most egy újabb eszement mutatványt eszelt ki.

Ezúttal a Razor MX650 gyerek-krosszmotor reklámkampányába szállt be a maga sajátos módján. Először saját KTM-jével mutatott pár trükköt gyerekeinek, aztán jön a nagy dobás: egy helikopterről lelógatott rámpán fut neki a többszörös hátraszaltónak a gyerekmotor nyergében, nagyjából 5000 láb, vagyis úgy másfél kilométer magasságban.

Végül pedig egy elegáns ejtőernyős leérkezésnek lehetünk szemtanúi, immár motor nélkül. A Razor krosszgépétől még valahol a levegőben elköszön, aztán nem is mutatják már annak további sorsát, de jó eséllyel szétkenődhetett valahol. Egy ilyen videó után biztosan fiatalok ezrei kezdik el rágni anyjuk és apjuk fülét, hogy nekik márpedig ilyen motor kell – más kérdés, hogy mennyire jó ötlet egy gyerekeknek szóló terméket ennyire extrém mutatvánnyal promózni.

Ja, és zárójelben azért jegyezzük meg, hogy nemcsak akciókamerákkal rögzítették a jelenetsort: az operatőr sem volt kispályás.