Itt a Kawasaki Z650 RS, rögtön két verzióban

2021.09.28. 09:48

Szeptember elején már kiderült, hogy a Kawasaki a Z900 RS után egy újabb retrós stílusú naked bike-on dolgozik, ám ezúttal egy mérettel lejjebb, a Z650-ből faragnak hasonlót. Akkor a típusjóváhagyási dokumentumokból már ki lehetett hámozni néhány lényeges információt a Z650 RS-ről, most pedig elérkezett a leleplezés ideje.

A 649 köbcentis soros kéthengeres természetesen megmaradt, sőt a hozzá kapcsolt kipufogórendszer sem változott. A teljesítmény változatlanul 68 lóerő, de készült egy 48 lóra visszafojtott, A2-es jogsihoz illő változat is. Noha a számokban nem látunk semmi újat, a japánok azt mondják, a blokk hangolásán módosítottak, hogy jobban passzoljon a retrós hangulathoz, így alacsony és közepes fordulatszám-tartományban élettelibb lett.

A felfüggesztést illetően nem a legfinomabb cuccokból legóztak: elöl megtartották a 41 milliméteres villát, és a hátsó futómű állítási lehetőségei is az előfeszítésre korlátozódnak. Ennél kellemesebb szettet legfeljebb akkor kapunk, ha idővel a Z900 RS-hez hasonlóan ebből is készül SE – bár itt egy jelentősebb felár már inkább kategóriaváltásra sarkallhatja a vevőket.

A sima Z650 jelenleg 2,8 millió forintos alapáron vihető haza Magyarországon, ennél várhatóan 300-400 ezerrel lesz drágább az RS. De még így is jócskán alatta marad a Z900 RS-nél, amely 4,4 millióról indul.