Légzsákos mellény pályázóknak

2021.09.28. 11:50

A motorosok biztonsága jó ideje foglalkoztatja már a kutatás-fejlesztéssel foglalkozókat, de nyilván nehezebb a mérnökök dolga, mint a személyautók esetében. Az egyik irány, amely most életképesnek tűnik, a légzsákos ruházat, főként mellényeket szerelnek fel ilyen extrákkal. Itt persze nagyon fontos tényező lehet a kompatibilitás.

Screenshot 2021-09-28 at 11-47-22 Hit-Air Unveils RS-1 Racing Ai

A Hit-Air új terméke, az RS-1 kódnevű mellény kimondottan a versenypályás használatot célozza, és a gyártó szerint lényegében minden bőrruhával vagy dzsekivel viselhető. A motorkerékpárhoz egy huzal segítségével csatlakozik, és ez gondoskodik az aktiválásról is egy-egy bukás esetén. A légzsákokat egy hatvan köbcentis szén-dioxid-tartály tölti meg, ehhez mindössze 150-190 milliszekundumra van szükség.

hit-air-rs1-airbag-vest

Az RS-1-et úgy alakították ki, hogy bizonyos testtájakon különösen jól védjen. A fejlesztéskor a hangsúlyt a nyakra, a csigolyákra, a vállakra, valamint a mellkasi és háti zónákra helyezték. A légpárnák pozíciója bizonyos keretek közt változtatható, ezzel testre szabható a mellény, amelyet külön gerincprotektorral is elláttak.

A Hit-Air mellénye 555 euróba kerül, vagyis átszámolva nagyjából kétszázezer forintot kell fizetni érte. Elérhető L, M, XL és 2XL méretekben, fekete, fehér, piros és kék színben.