MotoGP-gépet tesztelhet a Superbike-ot vezető Razgatlioglu

2021.09.28. 14:09

Toprak Razgatlioglu nagyszerű szezont fut idén a Superbike-vébén. Vezeti a bajnokságot a hatszoros címvédő, Jonathan Rea előtt, és csapata, a Yamaha is nyugodt lehet, mert a török klasszis idén nyáron további két évre meghosszabbította szerződését. Tette ezt annak ellenére, hogy a hírek szerint akár a MotoGP-ben is folytathatta volna.

wsbk-razgatlioglu-dominates-2021-french-round-at-magny-cours

Viszont Razgatlioglu nem foglalkozott ezekkel a pletykákkal, csak a legfontosabb cél lebeg most a szeme előtt: legyőzni Rea-t, és megnyerni a vébét. Most viszont éppen legnagyobb riválisának videójában beszélt arról, hogy a téli holtszezonban alkalma lesz tesztelni a Yamaha MotoGP-versenygépét, az M1-et. Oké, ez annak tükrében nem nagy meglepetés, hogy a pályán folytatott, késhegyre menő csata ellenére civilben ők elég jó barátok, tavalyelőtt még Kawasakival ment Razga is.

A 24 éves török motoros úgy fogalmazott, hogy mindenki azt mondja, élvezni fogja a tesztet, de ő egyáltalán nem biztos abban, hogy szeretni fogja a mostanitól teljesen eltérő élményt. Rea ellenben biztatja, és arra kéri, okuljon az ő esetéből. Az északír bajnok ugyanis szeretett volna menni, de a lehetőségek elkerülték. Ahogy mondja: „Higgy nekem. Egyszer csak harminc leszel, és senkinek nem fogsz kelleni.”

Az mindenképpen igaz, hogy a MotoGP és a Superbike két teljesen külön világ. Kíváncsian várjuk, hogy az utóbbi sorozat egyik leggyorsabb versenyzője, Razgatlioglu mire megy majd a teszten. Mindenesetre két évig még élő szerződés köti a Yamaha WSBK-csapatához, és a MotoGP-ben sem sok szabad ülés van jelenleg: a Petronas utódaként jövőre már RNF-MotoGP-néven rajtoló yamahás egységnél van egy üres pozíció. Rossi csapatánál még nem történtek hivatalos bejelentések, de minden számítás szerint Luca Marini és Marco Bezzecchi kap lehetőséget.

Ennek tükrében tehát nem túl valószínű, hogy szerződése lejárta előtt Razgatlioglu váltana. 2024 pedig még igen messze van.