A Lynk & Co beszáll a motorgyártásba is

2021.09.30. 09:15

Kína hatalmas ország, rengeteg járműgyártóval. Szinte lehetetlen követni az összefonódásokat, valamint az újabb és újabb márkák megjelenését. Nekünk itt, Európában nem is kell mindegyiket ismernünk, de vannak azért olyan nevek, amelyekre érdemes odafigyelni. Ilyen például a Lynk & Co is, amely a Geely leányvállalataként a Volvo testvérmárkájának számít.

Alapvetően autógyártásban utaznak, nem is régóta, hiszen 2016-ban jelentették be, hogy komolyak a szándékaik a gyártást illetően, leleplezték első modelljüket, 2017-ben pedig be is indult a biznisz. Azóta hivatalosan is eldőlt, hogy Európát is célba veszik, és természetesen globális márkaként igyekeznek majd terjeszkedni. Tavaly a túraautó-világkupát is megnyerték, és idén is vezetnek.

Most viszont egy határozott lépéssel a motorkerékpár-gyártás felé fordulnak – persze közben az autók maradnak a fő prioritás. Már az első modelljük is megvan, noha a nevét még nem tudni, az viszont már nem titok, hogy Benelli alapokra épül, köszönhetően a két márka anyacégei, a Geely és a QJ Motor között született együttműködésnek.

Egészen pontosan a Benelli TNT 600-at címkézik át, amelynek eredetije a QJ Motor SRK600. Ez egy hatszázas soros négyhengeres, 80 lóerővel és 55 newtonméterrel, amely egyébként az Euro 5-öt is tudja. Ugyanakkor a Lynk & Co-féle változat egyelőre kizárólag Kínában lesz kapható, de nem kizárt, hogy idővel más piacokon is próbálkoznak vele.