Megdőlt a könyökön fordulás világrekordja

2021.10.04. 11:44

Az amerikai Josh Herrin év elején állított fel új rekordot, méghozzá a könyökön fordulás világcsúcsát. Egészen pontosan arról van szó, hogy harminc métert tett meg úgy, hogy könyöke érintette az aszfaltot, és közben 162,4 kilométer per órás sebességet mértek nála, ezzel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. Mindezt egy Yamaha R6 nyergében.

Weltrekord-Ellbow-Drag-Fabian-Dresler-169FullWidth-d7b4a731-1833

Persze a rekordok sorsa az, hogy megdöntsék őket. Így hát a német Motorrad magazin szerkesztőségében úgy gondolták, hogy nekifutnak a csúcskísérletnek. Ehhez fogtak egy pályagumikkal szerelt Honda CBR1000RR-R Fireblade SP-t, és választottak egy olyan pályát, amelyet alkalmasnak véltek a jó hosszú kanyarodásra, mivel ugye legalább 30 méteren át könyökkel kell érinteniük az aszfaltcsíkot. A Slovakiaring kettes kanyarját nézték ki maguknak.

A lap egyik munkatársa, Fabian Dressler volt a pilóta, és már elsőre is egészen meggyőző teljesítményt nyújtott, 161 km/h-s eredményével alig maradt el a világrekordtól. Másodjára kereken 166-ot mértek nála, így meglett az új csúcs, de biztos, ami biztos alapon azért futottak egy harmadikat is. A vége 168,65 km/h, tehát elég meggyőző különbséget tudtak kimotorozni a régi rekordhoz képest.

Az új Guiness-csúcs jóváhagyása még folyamatban van, tehát kérdés, átmegy-e a hitelesítési eljáráson, de az eredmény mindenképpen meggyőző.