Visszavonul a japán triálkirály

2021.10.05. 10:23

Bejelentette visszavonulását Fudzsinami Takahisa. A 41 éves japán triálversenyző 26 szezon után akasztja szögre bukósisakját. Pályafutása összefonódott a Hondával, valamint a japánok leányvállalatának számító Montesával.

00 trial repsol montesa honda fujinami takahisa fujigas 2018

A triálzseni 15 esztendős korában lett először japán bajnok, rá egy évre pedig már a vébén indult – ott hetedik lett. Zsinórban tizenháromszor végzett dobogón a világbajnokságokon, 2004-ben – első japánként – aranyérmet ünnepelhetett. 34 futamgyőzelem és 168 dobogós hely fűződik a nevéhez.

Fudzsinami a visszavonulás bejelentésekor kifejtette, hogy mennyire hálás a Honda-családnak, hogy olyan fiatalon megadták neki az esélyt. Szeretett sportjától ezután sem szakad majd el teljesen, noha azt még nem tudni, milyen formában marad a triál szakág közelében.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.