Vagány neo-retró gépek a Morinitől

2021.10.06. 08:56

Két olyan újdonságot mutatott be a Moto Morini a kínai CIMA kiállításon (Chongqing International Motor Expo), amelyek minden számítás szerint Európában is kaphatók lesznek. A kalandos múltú olasz márka jelenleg a távol-keleti Zhongneng Vehicle Group tulajdonában van. Nemrég döntöttek európai kereskedőhálózatuk átalakításáról, az eladások felpörgetésében pedig minden új modell fontos szerepet kaphat.

A Seiemmezzo (sei e mezzo olaszul annyit tesz: hat és fél) nevű gépet a 2019-es milánói EICMA szalonon tanulmány formájában már láthattuk, most viszont készen állnak a sorozatgyártásra. Mindkét változata a neo-retró vonalat viszi, ám míg az STR egy meztelen gép, addig az SCR scrambler.

Technikájuk nagyrészt megegyezik, hiszen – természetesen – ugyanazt a 649 köbcentis sorkettest használják, acélcsővázba építve, hatgangos váltóval párosítva, a teljesítmény- és nyomatékadatokat viszont még nem közölte a Morini. Elöl fejreállított villa, hátul monoshock rugóstag kapott helyet. A megállásról elöl két 300 milliméteres tárcsa gondoskodik, négydugattyús nyergek társaságában, a hátsó kétdugattyús egy 255-ös tárcsához préseli a betéteket.

Persze azért különbségek is vannak az STR és az SCR között. Előbbinek 18-as, utóbbinak 19-es az első kereke, míg a hátsó itt is-ott is 17 colos. A scrambler első sárvédőjét magasabbra emelték. A széles kormány, a ledes világítás, valamint az ötcolos LCD-kijelző ugyanakkor ismét a közös vonások listájára írható.

Forrás: Motociclismo