Ezekkel a Final Editionökkel búcsúzhat a CB1100

2021.10.12. 12:01

Szeptember elején már szivárogtatott a Twitteren a Honda, most pedig be is mutatták a CB1100 Final Edition két változatát. Ez egyben azt is jelenti, hogy az immár legendásnak mondható léghűtéses négyhengeres napjai meg vannak számlálva. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a nevet viszontlátjuk még a japán márkánál.

A CB1100 EX Final Edition a klasszikus stílust képviselő, króm sárvédőkkel, fűzött küllős kerekekkel, magasabb, szélesebb kormánnyal, kétféle színben: mélyvörösben és feketében. Ezzel szemben a CB1100 RS modernebb öntvény felniket és lengőkart, radiálisan rögzített Tokico nyergeket, finomított Showa futóművet kapott, pirosban és matt kékben lesz megvehető.

A CB1100-nak már nem sok van hátra, Európában az Euro 4-et teljesítő blokk már nem elegendő, az USA-ban pedig le is állt a forgalmazás. Japán az utolsó bástyája a levegős sornégyesnek, a Final Editionök a tervek szerint csak ott lesznek kaphatók. Előjegyezni november 30-ig lehet – vagy a készlet erejéig, mivel csak 1600-at készítenek belőle.

Nem kizárt ugyanakkor, hogy a búcsú nem végleges. Könnyen lehet, hogy a CB1100 nevet a jövőben is előveszik a Honda. Persze kicsit az esélye, hogy a mostanihoz hasonló, léghűtéses blokkal.