Rekordidő alatt szelte át Amerikát egy Zero

2021.10.18. 13:02

Senki nem szelte még át az Egyesült Államokat olyan rövid idő alatt elektromos járművel, mint most Scott Harkless. Egy Zero SR/F motorkerékpár nyergében ülve 112,5 óra alatt teljesítette a nagyjából 2450 mérföldes, vagyis mintegy 4000 kilométeres utat Jacksonville-ből a San Diegótól északra fekvő Oceanside-ig.

zerotrip

Harkless motorja nem volt teljesen gyári, ugyanis ellátta a töltést gyorsító Charge Tankkal, némi saját átalakítással. Motorikusan ellenben nem volt változás, 110 lóerő és 190 newtonméter állt rendelkezésre. A gyári adat szerint egyébként egy töltéssel mintegy 130 kilométert tud megtenni a Zero autópályatempóval.

A motoros elégedett volt az eredménnyel, különösen azzal, hogy állítása szerint az útiköltség mérföldenként egy centre jött ki, vagyis összesen bő 25 dollárt, azaz alig nyolcezer forintot költött. Később azért tervei szerint még 10-15 órát faragna az idejéből. Összehasonlításképpen: a Google útvonaltervezője erre a Jacksonville-Oceanside utazásra 35-40 órát kalkulál hagyományos hajtású személyautóval.