Ez gyorsan ment: itt az Endurance-sikert ünneplő Suzuki

2021.10.19. 11:38

Miután a Suzuki megnyerte az idei Endurance-világbajnokságot, egyik pilótájuk, Sylvain Guintoli pedig a sikerrel igazán szűk elitklubhoz csatlakozott, arra sem kellett sokat várni, hogy a győzelem előtt tisztelegve limitált szériás utcai modellt – jobban mondva egy gyorsan felpattintható egységcsomagot – dobjanak piacra a japánok. Érdekes módon nem valamelyik sportmotorhoz, hanem a friss GSX-S1000- hez, valamint annak visszafogottabb változatából, a GSX-S950- hez készült el a SERT-kit. Ez részben azzal indokolható, hogy plusz lökést adhat az újdonságoknak egy ilyen variáns.

Suzuki-GSX-S-1000-SERT-169FullWidth-38b8930e-1842537

A SERT csomagos GSX-S-ek technikájukban semmivel sem különböznek az alapmodellektől, helyette a kinézetre helyezték a hangsúlyt. Így hát fekete alapszínt kapott a limitált Suzuki, amelyet a francia trikolórral díszítettek, és a versenygép egyéb dekorjai is feltűnnek rajta. Kisebb módosítást a farokidom-utasülés vonalon láthatunk még, valamint a fejidomhoz is került egy kis terelőelem, e mögé bújtatták a műszeregységet.

A SERT csomag kizárólag a franciaországi kereskedőhálózaton keresztül vehető meg, mintegy ezer euróért. Limitált mennyiségben érhető el, a felszerelést és csinosítást érdemes a szalon munkatársaira bízni, a Suzuki ígérete szerint mindössze néhány órát vesz igénybe a művelet.