Bombameglepetés: Ducatira vált a Moto E

2021.10.22. 12:13

Kizárólagos gyártóként eddig az Energica látta el versenymotorokkal a Moto E versenysorozatot. A kis olasz villanymotorgyártó az Energica Ego Corsa modellt szállította a csapatoknak, a napokban azonban a sorozat promóterének, a Dorna Sportsnak a képviselői bejelentették, hogy a 2022-es szezon végével megszűnik a szerződés a felek között.

motoe-2020-nw

Ekkor persze előkerültek azok a pletykák, amelyek szerint megnyílhat az út több gyártó előtt, hasonlóan a MotoGP-hez, ahol jelenleg hat különböző márka verseng a pozíciókért. Ezzel szemben például a Moto2-ben minden csapat Triumph-blokkok köré építi a versenygépeit. Rövidesen azonban megszületett a bejelentés, és továbbra is egy gyártótól kapják a motorokat a Moto E résztvevői: a Ducatitól.

ducati-electric-superbike-MotoE-scaled

Ez a döntés már csak azért is érdekes, mert a Ducati vezérigazgatója nemrég még arról beszélt, hogy igen, valóban fognak majd elektromos motorkerékpárokat gyártani valamikor a jövőben, de az még nagyon nem mostanában lesz. A Misanóban megtartott sajtótájékoztatón azonban Stefano Domenicali már arról beszélt, hogy a versenyprogram tapasztalatainak birtokában születhet meg az első utcai villany-Ducati, de csak 2025 után.

A Moto E-ben a friss megállapodás értelmében 2023-tól egészen 2026-ig lesz egyedüli beszállító a Ducati.