Csodás műtárgy a legújabb MV Agusta

2021.10.26. 10:16

Minden idők legsikeresebb motorosa a gyorsasági-világbajnokságok történetében Giacomo Agostini. Az olasz legenda 122 futamot nyert, tizenötször volt világbajnok, ebből tizenhárom címet az MV Agusta színeiben hódított el. A most 79 éves Agostini sikerei előtt ezúttal egy különleges Superveloce-változattal tiszteleg az olasz gyártó.

A Superveloce Agót maga Agostini – akinek egyik beceneve az Ago – leplezte le a misanói MotoGP-hétvégén. A stílusos, retrós megjelenésű sportmotor piros-fehér színei a legenda versenygépeit idézik, és a sárga alapon fekete egyes rajtszám sem hiányozhat az oldaláról. Mivel utcai gépről van szó, a fejidomon nem rajtszámtábla kapott helyet, hanem csak a fényszórót öleli körül egy sárga keret.

A 798 köbcentis háromhengeres természetesen érintetlen maradt, de kapott egy új Arrow kipufogórendszert, cserélték a motorvezérlőt. A mezei Supervelocéktől – már amennyire mezeinek lehet nevezni akár az alapmodellt is – vörös markolatok, valamint a tankon végigfutó bőrszíj is megkülönbözteti.

Az MV Agusta Superveloce Agóból összesen 311 példány készül, ezzel utalva arra, hogy Agostini minden versenysorozatot figyelembe véve összesen 311 futamot nyert pályafutása során – ebből 122-t a vébén. Minden egyes motorkerékpárt sorszámoznak, a plaketten pedig 15 csillagot is láthatunk, a 15 bajnoki címet jelképezve.