Már épül az Ola Hypercharger töltőhálózata

2021.10.28. 09:42

A közelmúltban többször is írtunk az indiai Ola Electricről. Az indiai startup nyáron mutatta be első modelljét, az S1 villanyrobogót, belevágtak a Futurefactory nevű gigagyár építésébe is, ahol kizárólag női munkaerőt alkalmaznának. Az sem titok, hogy a robogók mellett a töltőhálózatban is nagy üzletet látnak, így hát el is kezdték annak kiépítését.

A tervek szerint összesen mintegy négyszáz városban létesítenének százezer gyorstöltőt. Ezek igen ambiciózus célok, de egy biztos: egy ekkora vállalás teljesítése is az első lépésekkel kezdődik. Így az első saját töltőjüket már át is adták Bengaluruban, úgy két hónappal azelőtt, hogy az S1 első példányait leszállították volna. A Hypercharger kevesebb mint húsz perc alatt tölti 80 százalékra az Ola villanyrobogójának akkuját.

Ami a továbbiakat illeti, a vállalat vezetője, Bhavish Aggarwal szerint 2022 végére már száz városba juthatnak el a Hyperchargerek, ez összesen ötezer töltőállomást jelentene. A százezres cél nyilvánvalóan még odébb lesz.