Frissült a Zero SR, új aksikat is kapnak a márka gépei

2021.11.08. 12:29

Bemutatta az SR nevű elektromos naked bike 2022-es változatát a Zero. Külsőre számottevő különbséget nem fedezhetünk fel az aktuális SR/F-hez képest, technikában azonban valamivel szerényebbre lőtték be.

Ez azt jelenti, hogy ugyanabból a Z-Force 75-10 villanymotorból itt nem 110, hanem csupán 74 lóerős maximumot hoztak ki, ugyanakkor a tartósan leadott teljesítmény egyformán 54 lóerő. A nyomatékot 190-ről 166 newtonméterre tekerték vissza. Ezzel együtt is elég jól használható gépnek ígérkezik a friss SR, ennek egyik oka pedig a fejlettebb akkumulátor-technika.

Városi körülmények között 251 kilométert ígérnek, országúti tempó mellett 153, autópályázva 124 kilométer a gyárilag megadott hatótáv. A Power Tank opcióval ellátva akár 365-öt is elmegy egy töltéssel – állítólag. A fejlettebb, a korábbiaknál könnyebb lítium-ion akkumulátorból többféle kapacitású is készült a következő modellévre, ezeket valamennyi Zero megkapja majd. Az SR-be a 14,4 kWh-s, az SR/F-be a 15,6 kWh-s variáns kerül. Az SR/S mindkettővel rendelhető.

Érdekesség még, hogy a Zero új mobilapplikációval is készült, amelyen keresztül bizonyos extrákat, szolgáltatásokat aktiválhatnak a motorosok, természetesen felárért. Így az akkumulátorok kapacitása akár 17,3 kilowattórára növelhető – nyilván ez a tényleges kapacitás, amit visszafognak. Emellett teljesítmény- és végsebesség-növelést, valamint navigációt, markolatfűtést és egyebeket is bekapcsolhatnak a vevők az appal.