Márquez az idényzárót is kihagyja

2021.11.10. 09:44

Zsinórban két győzelem után úgy tűnt, Marc Márquezzel ismét komolyan számolni kell a MotoGP-ben. Azonban a portimaói futamot ki kellett hagynia, mert egy edzésen bukott, és agyrázkódása miatt az orvosok lebeszélték az indulásról. Úgy tűnik, az első hírekhez képest valamivel komolyabb a baj, a spanyol zseni így Valenciában sem lesz ott.

A legfrissebb információk szerint ugyanis kettős látás hátráltatja Márquezt, márpedig ilyen tünetekkel nem lenne okos dolog kockáztatni. Úgy tudni, a jobb szemében sérülhetett meg egy ideg, ez okozza a gondot. Ráadásul úgy tűnik, egy korábbi sérülése újulhatott ki.

Még 2011-ben, a malajziai Szepangban csúszott el egy vízfolton, miután nem kapott időben sárga zászlós jelzéseket a szabadedzésen. A futamon el sem tudott indulni, majd a valenciai záróversenyt is ki kellett hagynia, sőt a jobb szemét meg is kellett műteni. Akkor ez a Moto2-es világbajnoki címébe is került, egészen a balesetig kiélezett küzdelemben volt a német Stefan Bradllel.

Csak remélhetjük, hogy a spanyol klasszis hamar felépül, így nem kell újra hosszú kihagyással számolnia. A tavalyi szezont szinte teljes egészében pályán kívülről kellett követnie kézsérülése miatt, annak utóhatásaitól még most is szenved, de az utóbbi futamokon mind ő, mind a Honda a feltámadás jeleit mutatta.