Ride Vision: biztonság, nemcsak prémiummotoron

2021.11.12. 06:33

Míg személyautóknál már az olcsóbb modellekben is egész sok biztonsági extra érhető el, addig motoron még nem ennyire jó a helyzet. Oké, van már adaptív tempomat, egyes gépeken mögöttes forgalmat figyelő asszisztens, vagy holttérfigyelő, de a legfejlettebb technikák egyelőre a drágább típusok kiváltságai. Erre a helyzetre reagál az izraeli Ride Vision.

ridevision

A gyártó szerint minden motorkerékpárra vagy robogóra felszerelhető a rendszer, amelyet két kamera (egy előre- és egy hátranéző), két tükörre építhető jelzőberendezés, valamint egy központi egység alkot. Képes figyelmeztetni a motorost a ráfutásos baleset veszélyére, jelzi az agresszív előzéseket, és azt is, ha valaki érkezik a holtterünkben.

Maga a rendszer egyébként már létezik egy ideje, de a forgalmazást folyamatosan terjesztik ki egyre több országra. Két csomagot kínálnak: a Lite nagyjából 210 ezer forintnyi árcédulát kapott, míg a Pro bő 130 ezerbe kerül. Elsőre furcsa lehet, hogy miért a Pro olcsóbb, a magyarázat viszont az, hogy ahhoz tartozik még havi húsz dollár előfizetési díj, legalább 18 hónap erejéig. Ezért cserébe folyamatos frissítéseket és fejlesztéseket kap a vevő.