Remy Gardner lett a Moto2 világbajnoka

2021.11.15. 07:29

Behúzta a Moto2 világbajnoki címét Remy Gardner. Az ausztrál motoros magabiztos előnnyel érkezett Valenciába, és már egy tizenharmadik hely is elég lett volna neki a végső győzelemhez, még akkor is, ha csapattársa és legfőbb kihívója, Raúl Fernandez győzni tud.

87-remy-gardner dsc7793.big

Az időmérőn végül Fernandez az ötödik, Gardner pedig a nyolcadik helyet szerezte meg, az élről meglepetésre a 34 éves olasz Simone Corsi indulhatott – őt például már csak onnan is ismerhetjük, hogy versenyzett egy géposztályban Talmácsi Gáborral is. A versenyen az első körben többen is buktak, piros zászlóval megszakították a futamot, az új rajtnál Raúl Fernandez másodikként, Gardner pedig kilencedikként jött el.

Fernandez nagyot küzdött, és hozta azt, amit neki mindenképpen hoznia kellett ahhoz, hogy bármilyen esélye maradjon a vébécímre: négy körrel a vége előtt az élre állt, és meg is nyerte a futamot. Gardner közben a tizenegyedik helyig esett vissza, de még ez is azt jelentette volna, hogy Fernandez erőfeszítései hiábavalók. Végül az ausztrál még javított is egy pozíciót Hector Garzo kiesésének köszönhetően.

Így az összetettben Remy Gardner 311 ponttal zárt, mindössze négy egységgel megelőzve Raúl Fernandezt. Jövőre már mindketten a királykategóriában húzzák a gázt, de maradnak csapattársak: a Tech3 KTM szerződtette őket.