Frissült a legkedvesebb kretén Honda

2021.11.18. 07:49

Korábban írtunk már a Honda nagyszerű poénrobogójáról, a Naviról, ami nagyjából úgy néz ki, mintha a feledékeny mérnökök véletlenül kihagyták volna belőle a blokkot, így egy óriási lyuk tátongott a kellős közepén. Persze nem maradt ki semmi, csak éppen hagyományosan robogós felépítéssel, egy egységet alkotó blokk-váltó-lengővilla hármassal készült. Ugyanakkor motorkerékpáros – oké, minimotoros – üléspozícióval.

Most elkészült a frissített Navi, amelyet a más Hondákból már ismert 109 köbcentis, négyütemű egyhengeres hajt. Váltással továbbra sem kell bajlódni, hiszen CVT-vel történik az erőátvitel. Elöl 26,8 milliméteres fordított villa kapott helyet, alig kilenc centis rugóúttal, míg a hátsó rugóstag hét centit rugózik. A fék elöl-hátul dob.

Legutóbb még arról írtunk, hogy a Navi közepén tátongó lyukat nehézkes lehet csomagszállításra használni, hát most befoltozták. Került oda ugyanis egy doboz, amibe már biztosan lehet pakolni, még ha nem is lesz tőle hirtelen teherszállító jármű a törpe Hondából. A képek alapján ez ráadásul kivehető.

Érdekesség még, hogy korábban kifejezetten ázsiai piacokon lehetett találkozni a Navival, méghozzá meglehetősen alacsony áron (átszámítva 160 ezer forint), addig most már amerikai bevezetésre készülnek. Jövő év elején indul is a forgalmazás, igaz, ott már 1807 dollárt, azaz úgy 580 ezer forintot kérnek a mókagépért.