Szögletesebb és komfortosabb lett a Yamaha TMax

2021.11.19. 12:04

A Yamaha meglehetősen visszafogott frissítést hajtott végre az XMax és NMax modelleken, a TMax nagyrobogóhoz viszont már bátrabban nyúltak. Itt ugyanis nem merül ki a kezelés néhány új színben, mint a kisebb kategóriákban. A forma is változott, méghozzá jóval szögletesebb, agresszívabb lett a korábbinál.

Keskenyebbre húzták az ikerfényszórót, amelynek mindkét tagja alá került egy-egy légbeömlő is. A sziluettet is élesebb vonalak tagolják, mint az előd esetében. Látszólag több lábteret kap a vezető, és szintén a komfortot szolgálja az új szélvédő. A 15 colos felnik nemcsak ránézésre változtak, hanem könnyebbek is lettek.

A futómű alkotóelemei nem változtak, elöl ugyanúgy 41 milliméteres fejreállított villa található, hátul pedig monoshock, azonban a hangoláson dolgoztak a mérnökök, az ígéretek szerint több visszajelzést kap az útról a motoros. Az 560 köbcentis sorkettes blokk ellenben érintetlen maradt, továbbra is 48 lóerőt és 56 newtonmétert tud.

Már a sima TMaxon is megvannak olyan extrák, mint a hétcolos, színes TFT-kijelző, a Bluetooth és wifi kapcsolódási lehetőség, az USB, és opcionálisan a navigáció. Még többet ad viszont a TMax Tech Max: fűthető nyereg és markolatok, elektronikusan állítható magasságú szélvédő, tempomat, állítható hátsó futómű. A felfrissített Yamaha TMax mindkét változata jövő márciusban kerül a szalonokba.